ИНФОРМАЦИЈА за сите идни и сегашни ученици од МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА И ОКОЛНИТЕ СЕЛА

Запишете се во СОУ „Гошо Викентиев“ и стекнете се со знаење и квалификации за 21 век

Започна отстранување на азбестниот кров во основното училиште Гоце Делчев и на негово место се поставува

Во ООУ Малина Попиванова и во вакви услови се работи на санирање и освежување на училиштето,

На 21 февруари, петок, ЈОУ Библиотека Искра организира чествување на Светскиот ден на

Осуммина ученици од Основното училиште „Владимир Назор“ од Крижевци, Република

Во СОУ Гошо Виќентиев започна нов проект од серијалот образование за вработување,

Општина Кочани го исплати четиримесечниот износ за стипендии за студентите корисници за

Студентите од јавнитевисокошколски установи во нашата држава, што ќе користат стипендии за студиската 2019/20 година, ги потпишаа договорите со Општина Кочани.

Страница 1 од 18

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.