Денес се празнува Свети маченик Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите.

Во ЈОУ Библиотека ИСКРА денска ќе се одржи литературно читање по повод веркиот празникот

Цените од билбордот остануваат исти и по одбележаниот датум за резервација до

Со силна верба во Бога, желбите кога тогаш стануваат реалност. Токму таа е и пораката која

Утре на 19 јануари, на мостот кај Градскиот парк, во Кочанска река ќе се изврши потопување

Почитувани дами, прославете го единствениот ден кој целосно е посветен на Вас.

На сите православни верници им го честитам Божиќ, големиот христијански празник посветен

Втората принова во семејството Стојанови е првото новороденче во Кочани. Мајката Ангела

По традиција, во пресрет на големиот христијански празник Божиќ, компанијата ИНТ од

Страница 1 од 22

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.