Кочанчани во неделата протестираа пред фабриката за хартија Пејпар мил.

Чупино Трејл, па Чупино вертикал по вторпат, одзивот за 250 % поголем од лани, дали

Маратонката Адријана Поп Арсова го доби признанието за спортист на Виница за 2019 година,

На 14 февруари Спортско риболовното и еколошко здружение Кочански рибар - СРЗЕК од Кочани изврши порибување на езерото

Параолимписката игра Бочија воспостави нова меѓународна соработка на општина Виница

За континуираниот раст и развој, за перманентното зголемување на бројот на вработените кој

На 4 февруари 2020 година, во организација на Општина Кочани се одржа

Мартина Шахинова, членка на карате клубот „Партизан“ е избрана за спортист на Кочани за 2019 година.

По истекот на рокот за пријавување, в четврток, на 30 јануари 2020 година, ќе заседава

Страница 1 од 49

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.