Општина Кочани влезе во проектот „Зајакнување на општинските совети“, финансиран од Швајцарската

Одговор на градоначалникот Н. Илијев на реакцијата на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ

Продолжението од 19. седница на Советот заврши без опозициските советници, кои ја напуштија седницата

На 18 седница на Советот, дискутирајќи за изменување на одлуката за распределување на блок-дотациите

Со цел да ги усогласи со релабансот на Буџетот, Советот на Општина Кочани, на 18. седница изгласа

Една од централните сообраќајници во Кочани повторно ќе се вика улица „Маршал Тито“. Вака реши мнозинството

Врз основа на членот 33, став 1, алинеја 1 од Деловникот на општина Кочани („Службен гласник на Општина Кочани“

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.