Поскапува водата за пиење и канализацијата. Кочанчани од 1 јули ќе плажаат за 4 денари по кубик посакапа вода за пиење односно цената ќе биде повисока за 11 отсто, додека фирмите ќе плаќаат поскапа вода за 4, 5 денари по кубик. Цената за канализација, пак, радикално се зголемува – за 150 отсто.

Кочани ќе стане првиот град во источниот дел од државата во кој ќе се плаќа за паркирање, доколку Советот на Општината на утрешната редовна 19 седница донесе позитивна одлука. Предлагач е градоначалникот, а реализатор треба да биде општинската администрација. Доколку се обезбеди... ...мнозинство кај советниците, од 1 јули еден час паркирање во центарот на Кочани ќе чини 10 денари  за автомобилите, товарните возила ќе плаќаат 5о денари, а приколките 30 денари. Предлогот се однесува само за централното градско подрачје. Во летниот период ќе се наплаќа од 8 до 24 часот, а во зимскиот од 9 до 22 часот.

Страница 8 од 8

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.