Напредува реконструкцијата на шеталиштето во Трговскиот центар. Изведувачот

Се асфалтира улицата „Енгелсова“, којашто го поврзува Оризари со Кочани. Изведувачот на работите,

„Ефикасната и сигурна патна ифраструктура ја олеснува и ја потикнува мобилноста на луѓето и стоките и

1 ноември 2019 г., петок, 12 ч., Сала на Советот на Општина Кочани - Јавна презентација по Деталниот

На повидок е решавање на инфраструктурните потреби на жители од улицата Кирил и Методиј во Кочани.

Со средства од општинскиот буџет, според планираните активности од Програмата за уредување на

Со поддршка од Швајцарската агенција за развој и соработка, патниот правец од железничката пруга кај

Се реконструираат 2 800 м2 од плочникот во Трговскиот центар. Бетонските плочки се отстрануваат и на нивно

Вчера, во Министерството за финансии, градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев го потпиша договорот

Во тек се завршните градежни работи за комплетна реализација на улицата „Лазар Стоименов“ во Оризари.

Страница 1 од 14

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.